Wissensbasierte Reduzierung des Energie- und Wasserbedarfs bei der Weinerzeugung mittels informationstechnologischer Hybride auf der Grundlage von Referenz-Petri-Netzen
Third party funded individual grant
Start date :
01.05.2015
End date :
31.10.2017
Extension date:
30.04.2019
Filters (inactive)
Distribution of Yeast Cells, Temperature, and Fermentation By-Products in White Wine Fermentations (2019)
Schwinn M, Durner D, Delgado A, Fischer U
Journal article, Online publication
Impact of fermentation temperature on required heat dissipation, growth and viability of yeast, on sensory characteristics and on the formation of volatiles in Riesling: Energy demand and volatiles during fermentation (2019)
Schwinn M, Delgado A, Durner D, Wacker M, Fischer U
Journal article
Entwicklung eines auf Referenz-Petri-Netzen basierenden hybriden Simulationstools zur wissensbasierten Reduzierung des Energie- und Wasserbedarfs bei der Weinerzeugung (2019)
Schütz M, Schwinn M, Hussein M, Gatternig B, Groß F, Durner D, Fischer U, Delgado A
Conference contribution